Siófok  8.3  •  6 kn       

Keszthely  5.9  •  13 kn       

Balatonfüred  •  6.1 kn       

Balatonboglár  8.1  •  6.8 kn       

Orfű  •  3 kn       

Velencei-tó  9.1  •  4.1 kn       

Tiszafüred  8.3  •  11.3 kn       

Mályi-tó  8.1  •  8.1 kn       

2024. április 24., szerda

Pálos Istvánnak nincs szerencséje

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A fonyódi Port Lacaj kikötője néhány éve rendezi meg a Pálos István Emlékversenyt. Az elmúlt szezonban és most is zavart okozott az időjárás.

Pálos Istvánnak nincs szerencséje

A tavalyi viharos szélben mindössze 22 hajó vágott neki a regattának, ami a korábbi évekhez képest elszomorítóan kevés. Az idei versenynapra szintén viharos szelet jósolt a meteorológia, ezért a rendezők már pénteken döntöttek, a verseny szombat helyett vasárnap lesz. Persze a vasárnapra halasztás – pláne ha a döntés pénteken lát napvilágot – hasonló rizikót hordoz magában, mint a viharos verseny. A két rossz megoldás közül valószínűleg a megvalósult változat volt a jobb, hiszen a vasárnapi regattára azért benevezett 29 hajó.

Pálos Istvánt a TVSK egykori legendás elnökét a közelmúltban választották meg az MVSZ örökös tiszteletbeli tagjának. A hazai vitorlásélet méltán elismert személyiségének nincs szerencséje a róla elnevezett versennyel, de talán majd jövőre ez a pechszéria is szertefoszlik.

Aki ott volt a fonyódi rajtnál, az viszont egy jót versenyzett a Fonyódliget-Ábrahámhegy-Badacsony-Fonyód távra kitűzött pályán. Igaz, volt mindenféle irányból és erősséggel fújó szél, ami többször újraosztotta a lapokat, de ez is benne van ebben a játékban.

Yardstick I-ben nagy fölénnyel nyert az Irokéz, megelőzve a Márta Máriát és a Tombolót. A yardstick II osztályt szintén kimagasló előnnyel nyerte a dr. Hirsch Tamás kormányozta Kerecsen. Ebben az osztályban óriási küzdelem volt a dobogó üresen maradt helyeiért, hiszen öt hajó egy percen belül futott be a Kerecsent követően. Második lett a Sailvész, harmadik a Pulu 23. Yardstick III-ban majdnem 10 perc időkülönbség volt az első helyezett Patience és harmadik helyezett Concerto között. Közéjük ékelődött be, nagyjából félidőben a második helyezett Dudu. Az összevont jollét a Mackó nyerte a Hobo és a Lázadó előtt.

Eredmények: http://www.yardsticktrophy.hu/eredmenyek.html

Alkotmány Kupa - TIG-RES YS Trophy - Old Timer Kupa Előző

Alkotmány Kupa - TIG-RES YS Trophy - Old Timer Kupa

Öt Tó Kupa Orfűn! Következő

Öt Tó Kupa Orfűn!