Siófok  9.4  •  2.3 kn       

Keszthely  6.9  •  0 kn       

Balatonfüred  9.1  •  3.5 kn       

Balatonboglár  8.9  •  3 kn       

Orfű  •  6 kn       

Velencei-tó  8.5  •  3.1 kn       

Tiszafüred  8.6  •  1.8 kn       

Mályi-tó  7.3  •  1.5 kn       

2024. április 26., péntek

Egy forró hétvége Ölbőn

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az idén is elmentünk a már lassan negyed százada minden évben megrendezett Kőris Kupa néven ismert F5 versenyre, melyet most rendeztek 24. alkalommal az ölbői modellezők.

Egy forró hétvége Ölbőn

Ez évben két kategória szerepelt a versenykiírásban, a legnépszerűbbnek számító F5-E, és a patinás F5-M. A szálláslehetőségek új elemmel bővültek, mivel a horgásztó melletti házak egyikét ki tudtuk bérelni, ami igen kényelmes megoldásnak bizonyult.

Szombaton délelőtt indult az F5-E mezőny, huszonnégy résztvevővel. A magyarokon kívül négy osztrák és egy erdélyi versenyzővel két csoportban rajtolt a mezőny. Egész nap igen meleg volt az idő, ennek ellenére a megfelelő, változó erősségű szél lehetővé tette, hogy tizenkét futamot teljesíthessünk. Ez két csoportot számítva huszonnégy startot jelent.

Az MMS rendszerben lebonyolított versenyen, az első helyeken küzdők közül Ifj Csóka a két kieső után nulla ponttal elsőként fejezte be ezt a versenyt, a két BritPop közé ékelődött Picanto előtt. Ezen a versenyen én az előkelő ötödik helyet szereztem meg. Ez igen szép eredmény, ha tekintetbe vesszük, hogy egy saját tervezésű és építésű hajóval értem el.

Este egy hangulatos sütés melletti beszélgetés koronázta a napot.

Másnap már korán gyülekeztek az F5-M kategória részvevői, az előző napihoz képest kisebb létszámban. Tízen álltunk rajthoz mind magyar versenyzők. Az előző naphoz hasonlóan meleg volt, a szél is erősebb volt, az utolsó startoknál már a „B” vitorla volt a kedvező választás. A tíz versenyző egy csoportban harcolt a helyezésekért a tizenhárom futam során. A versenyt Horváth Zsolt és Kiss Miklós előtt szintén Ifj Csóka László nyerte. Sajnos Forrai Csaba családi okok miatt nem vehetett rész a vasárnapi eseményen, Ő esetleg még beleszólhatott volna az eredménybe.

Köszönöm Eredics Istvánnak, és csapatának a jó hangulatban végigversenyzett két nap lehetőségét, és már most várakozással tölt el a jövő évi jubileumi XXV. Kőris Kupa.

Végeredmény

Modellvitorlás Évadnyitó eredmények Előző

Modellvitorlás Évadnyitó eredmények

II. Eurakvilo Regatta Balatonbogláron Következő

II. Eurakvilo Regatta Balatonbogláron