Siófok  9.4  •  8.5 kn       

Keszthely  10.9  •  7 kn       

Balatonfüred  9.1  •  7 kn       

Balatonboglár  9.6  •  7.2 kn       

Orfű  10  •  8 kn       

Velencei-tó  11.1  •  10.2 kn       

Tiszafüred  5.1  •  7.1 kn       

Mályi-tó  7.9  •  5.9 kn       

2024. április 19., péntek

A tél még nem, de a Téli Kupa már véget ért (frissítve)

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Másodszor szervezte meg a Pécsi Ércbányász Modellező Klub és az Orfűi Vitorlás Egyesület novembertől áprilisig tartó versenysorozatát, a Téli Kupát.

A tél még nem, de a Téli Kupa már véget ért (frissítve)

Egész télen sikerült modellvitorlázni a Pécsi-tavon, öt fordulóból állt idén a Téli Kupa, melyet ebben a szezonban a Micro Magic hajóosztály számára rendeztek Orfűn. Szinte hihetetlen, de az áprilisi, utolsó forduló megrendezése volt csupán kétséges az időjárás miatt. A Pécsi-tó majdnem kilépett a mederből, az irányító stég víz alá került, deszkáit a tó déli partján gyűjtötték be a lelkes OVE klubtagok. Április 7-én, némi apadást követően a stég renoválással kezdődött a regatta, de ez sem akadályozta, hogy 11 erősszeles futamot rendezzenek a szervezők. A Téli Kupa utolsó fordulóján, egy nappal a Batta Kupa MM ranglistaverseny után 12 versenyző jelent meg az orfűi vitorlás klubban. Végre stabil, erős szélben vitorlázott az MM mezőny. A versenyt ifj. Csóka László (HUN 23) nyerte, Székely Antal (HUN 50) és Csonka András (HUN 82) előtt.

A Téli Kupa ebben a szezonban nagyon népszerű volt, hiszen novembertől áprilisig 21 versenyző járt rendszeresen Orfűre modellvitorlázni és már nem csak pécsiek vettek részt a kupasorozaton, jöttek Budapestről, Siófokról, Balatonföldvárról és Komlóról is. A versenysorozatot is ifj. Csóka László (HUN 23) nyerte Székely Antal (HUN 50) előtt, harmadik helyen idősebb Csóka László (HUN 22) végzett. A legeredményesebb vidéki versenyző az 5. helyet megszerző, siófoki Országh Tibor (HUN 777) lett.

Kapcsolódó cikk a sailing.hu internetes oldalon:

http://www.sailing.hu/erdekes/rcvitorlazas/most-kezdodik-a-tanc/488232

Kezdődik a be sem fejeződött szezon Előző

Kezdődik a be sem fejeződött szezon

Egy új oldal: modellvitorlazas.hu Következő

Egy új oldal: modellvitorlazas.hu