Siófok  3.3  •  8.1 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  •  3.5 kn       

Balatonboglár  3.1  •  7.8 kn       

Orfű  •  10 kn       

Velencei-tó  2.1  •  8.2 kn       

Tiszafüred  •  1.8 kn       

Mályi-tó  •  2.1 kn       

2024. április 19., péntek

Beliczay Péter beszámolója

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

A soron következő hasábokon Beliczay Péter Micro Magic osztálykapitány beszámolója olvasható a III. Nyílt Micro Magic Baranya Megye Bajnokságról, melyet október 23-án rendezett a PÉMK Orfűn, a Pécsi-tavon.

Beliczay Péter beszámolója

Nekem nagyon nehezen állt össze ez a verseny. Szerencse viszont, hogy összeállt, hiszen az év egyik legkellemesebb regattájának adott otthon Orfű.

Az idei évben tavasszal volt már Orfűn a Micro Magic osztálynak ranglista verseny. Ezért ez az őszi regatta nem ranglistaverseny. Bár az idei év egyik legjobb, ha nem a legjobb versenye volt. Minden volt. Szél, futamok, jó versenyzés, meleg, napsütés, pincepörkölt, 22 fős mezőny. Köszi Bence, hogy nem kellett kihagynom ezt.

Kezdődött a nap remek szélcsenddel, amely némi (bevallom nagy) kételyt okozott bennem, hogy érdemes volt-e lejönni. Mit volt mit tenni, fotózkodás zajlott. Szerencsére nem túl sokáig, mert úgy 11 után megérkezett a SZÉL, és ki is tartott egészen három óráig, a verseny végéig.

Ez alatt a pár óra alatt 14 futam zajlott és kiderült, hogy a magasan győztes Ifj. Csóka László kivételével a mezőny eleje nagyon egyben volt. Hol ez, hol az végzett jobb helyen éppen az aktuálisan jobban-rosszabbul sikerült rajt szerint.

A szél nagyon kitartó volt és még az iránya sem nagyon módosult. Ezért azután igazán rendes versenyt futhattak a résztvevők.

Háromkor megérkezett a pincepörkölt is. Igy pont került a regatta szociális programjára is. A 3. alkalommal megrendezett versenyt harmadszor nyerte Ifj. Csóka László. Idén nagy fölénnyel. Második lett Székely Antal, harmadik Fluck Benedek.

Ez után már csak az volt hátra, hogy hazaérjünk, ami egy ilyen napos végig versenyzett nap és pincepörkölt után igazán nagy kihívás volt. De azért sikerült.

Idén nincs más hátra a modellvitorlás versenynaptárból mint a december 1-én zajló Micro Magic csapatverseny és Lágymányosi Öböl kerülő túraverseny 80 cm vagy annál kisebb hajók részére.

Azért egynek örülnék. Ha végre egyszer erősszeles Micro Magic verseny is lenne itthon és nem csak az EB-n találkoznánk vele.

Végeredmény: http://www.sailing.hu/uploads/editors/20121023megyebajnoksag.pdf

Nyílt Baranya Megye Bajnokság Előző

Nyílt Baranya Megye Bajnokság

IOM Európabajnokság 2012 Következő

IOM Európabajnokság 2012