Siófok  6.1  •  4.7 kn       

Keszthely  2.9  •  2 kn       

Balatonfüred  5.8  •  1.7 kn       

Balatonboglár  •  3.5 kn       

Orfű  •  2 kn       

Velencei-tó  3.9  •  9.1 kn       

Tiszafüred  4.8  •  5.3 kn       

Mályi-tó  5.9  •  3.4 kn       

2024. április 25., csütörtök

Téli Kupa II. forduló

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Az egy héttel előbbi Mikulás Regatta és Lágymányosi Öböl Kékszalagja verseny hideg, ködös téli időjárása után Orfűn tavaszi idő fogadott bennünket.

Téli Kupa II. forduló


 

A napsütéses meleg napon még szél is kedveskedett az OVE előtti partszakaszon gyülekező versenyzőknek, ahol két rádió irányítású hajómodell osztályban készültek összemérni tudásukat és ügyességüket a lelkes sportolók. F5-E osztályban melynek fő jellemzője, hogy a hajótest hossza 1 m, kilenc versenyző, míg Micro Magic, vagyis röviden MM (53 cm) osztályban öt versenyző regisztrált, összesen 14-en használtuk ki a kellemesnek alakult időjárást, versenyzésre.

A futamok során együtt vitorlázott a két osztály. A startoltatást az első forduló tapasztalataiból tanulva, megfordítottuk, először rajtoltak az egyméteresek, majd egy perc eltolással az MM-ek.

Végig, a verseny során D-DNY-NY irányú 1-es erősségű 2-3-as befújásokkal uralkodó szél, tiszta látási körülményekkel jellemezte ezt a téli versenyt. A domborzat, a parti létesítmények és fák a pálya mentén több helyen az uralkodó szélirányhoz képest nagy irányváltozásokat okozva tette próbára a versenyzők tudását.

MM osztályban Székely Antal (Pécs) a 2010. évi EB negyedik helyezett is indult, jellemző volt fölényére a mezőnyben. Mind a tíz futamot biztosan nyerte meg, így hibapont nélkül szerezte meg az első helyezést. Kiemelem Páncél Bence (Pécs) jó szereplését, aki az első forduló megnyerése után most a második helyezett lett egy kölcsön hajóval. A harmadik helyen Forrai Christopher (Százhalombatta) végzett.

Az egyméteresek versenyét is magas színvonal jellemezte, mivel starthoz ált a múlt évi Országos Bajnok Forrai Csaba és az idei OB győztes ifj. Csóka László. Az első két helyet a papírformának megfelelően ki is sajátították maguknak. Forrai Csabától megtudtam, hogy a formáját szeretné fenntartani a januári horvátországi versenyre, ezért a harmadik fordulóra is eljön, ami január  7-én lesz, ha a tó nem fagy be.  A versenyt ifj Csóka László (Pécs) nyerte Forrai Csaba (Százhalombatta) előtt. Harmadik helyezett Csóka László (Pécs) lett.

Csóka László

Micro Magic 2011. évi ranglista Előző

Micro Magic 2011. évi ranglista

Rádióirányítású vitorlás hajómodellek működése Következő

Rádióirányítású vitorlás hajómodellek működése