Siófok  13.3  •  6.9 kn       

Keszthely  13.9  •  2 kn       

Balatonfüred  13  •  3.5 kn       

Balatonboglár  13.3  •  5.5 kn       

Orfű  17  •  6 kn       

Velencei-tó  14.3  •  7.3 kn       

Tiszafüred  14.4  •  11.9 kn       

Mályi-tó  14.5  •  13.7 kn       

2022. október 01., szombat

Orfűi Téli Regatták

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Itthon általában novemberben befejeződik a vitorlás szezon, a hajók partra és a hangárba kerülnek. Mutatkozik némi rés a hagyományos időbeosztáson és így nem feltétlenül kell november elején abbahagyni a vitorlázást.

Orfűi Téli Regatták

Több kiegészítő sportként alkalmazott sportág, népszerű és kedvelt a vitorlázók körében, a kerékpározás, a futás vagy a sízés elsősorban a fizikai állóképesség szinten tartásához segíthet hozzá. A modellvitorlázás olyan kiegészítő sportja lehet a vitorlázásnak, amely a technikai, taktikai, elméleti képességeket fejleszti.

Most novembertől márciusig lehetőség lesz arra, hogy a modellvitorlázást alapsportként űzők és a téli kényszerszüneten vegetáló vitorlázók - akik már belekóstoltak az RC vitorlázásba, és akik még nem – havi rendszerességgel rendezett regattákon versenyezzenek Orfűn, a Pécsi-tavon.

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, lehet arra számítani, hogy néhány hét kivételével, a tél nagyobb részében vitorlázható lesz a Pécsi-tó. Szokás, hogy a modellvitorlázók is az Adriára jártnak télen, amit az időjárás, a versenyek hiánya és az erős horvát mezőny indokol. Az Orfűi Téli Modellvitorlás Regatták most versenyzési lehetőséget teremtenek a holtszezonban. A résztvevők felkészülhetnek a soron következő vitorlás évadra és felkészíthetik hajóikat is. Nem feltétlenül kel 500-600 kilométert utazni, ha télen akarunk modellvitorlázni.

Minden hónap második hétvégéjének szombati napján fél tizenegy és fél három között az Orfűi Vitorlás Egyesület telepén rendezi a Pécsi Ércbányász Modellező Klub a versenyeket. A Téli Regattákon egyméteres és MM hajókkal lehet indulni, melyek megfelelnek az F5-E az IOM vagy MM hajóosztály előírásainak. A kiírás szerint öt forduló lesz kivéve, ha a jéghelyzet akadályozza a versenyrendezést. A futamok up & down pályán a vitorlázás versenyszabályai szerint kerülnek lebonyolításra. A két kategória versenyei azonos pályán eltérő startidőpontban indítva.

A szervezők, a hajóval nem rendelkezők versenyzésére is próbálnak megoldást találni, az időben felmerült igények esetén.

Amennyiben a forduló időpontjában a tavon alkalmas jégfelület található, és így nem lehet a futamokat megrendezni, úgy nyílt RC jégvitorlázást szervez a kiíró. A jégvitorlázáson bármilyen RC jégvitorlással részt lehet venni.

Versenykiírás: http://compassmagazin.hu/file/orfui_teli_regattak.pdf

Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=190741911000390

Kormorán Kupa - ELHALASZTVA Előző

Kormorán Kupa - ELHALASZTVA

Beszámoló az I. Téli Kupa fordulójáról Következő

Beszámoló az I. Téli Kupa fordulójáról