Siófok  3.3  •  16.9 kn       

Keszthely  3.9  •  18 kn       

Balatonfüred  •  12.2 kn       

Balatonboglár  3.3  •  17.1 kn       

Orfű  •  18 kn       

Velencei-tó  2.7  •  19 kn       

Tiszafüred  3.6  •  5.8 kn       

Mályi-tó  2.8  •  8.4 kn       

2023. március 28., kedd

Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny - Orfű

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Néhány éve hallottunk a rogoznicai IOM túraversenyről, majd Belo is bevezette a köztudatba, a 70 cm alatti hajók lágymányosi RC túraversenyét.

Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny - Orfű

Tavaly elkészült a Pécsi-tó körüli sétány, így kiváló lehetőséget biztosít a helyszín, hogy Orfűn is legyen egy ilyen típusú modellvitorlás verseny. Első ízben 2011. április 2-án rendezi a Pécsi Ércbányász Modellező Klub az orfűi Tókerülő Modellvitorlás Túraversenyt. A regattára három osztályban lehet nevezni, az "A" osztály, a 70 cm testhosszúság alatti hajók kategóriája. A "B" osztályban a 70-100 cm testhosszúságú hajók versenyeznek és a "C" osztályban a 100 cm fölötti testhosszúságú hajók indulhatnak.

A túraversenyek sajátosságainak megfelelően a három osztály hajói egyszerre rajtolnak és a pályajelek teljesítését követően a rajtvonallal azonos módon telepített célvonalon futnak be. A verseny lehetőséget biztosít arra is, hogy azok a sporttársak akik több, különböző osztályú hajóval rendelkeznek, meghívhatják a sport iránt érdeklődőket, próbálják ki a vitorlázás ezen formáját is. A versenyt követően az orfűi Mediterrán étteremben (http://www.mediterranorfu.hu/) tartjuk a vacsorát, az eredményhirdetést és a díjkiosztót, mind három osztály első három helyezettjének. A versenyre nevezni a http://www.rcsailing.hu/forum/tokerulo_modellvitorlas_turaverseny_orfu/ fórumon lehet.

Nagyhajós belépő: II. Harmat Kupa Előző

Nagyhajós belépő: II. Harmat Kupa

Harmat Kupával indul a Yardstick Trophy Következő

Harmat Kupával indul a Yardstick Trophy