Siófok  7.7  •  3.1 kn       

Keszthely  4.9  •  2 kn       

Balatonfüred  6.9  •  3.5 kn       

Balatonboglár  7.2  •  3.1 kn       

Orfű  •  0 kn       

Velencei-tó  •  2.1 kn       

Tiszafüred  3.7  •  4.6 kn       

Mályi-tó  6.2  •  3.6 kn       

2024. április 20., szombat

Nagyhajós belépő: II. Harmat Kupa

Ez a cikk több mint egy éve frissült legutóbb. Elképzelhető, hogy a benne szereplő információk mára elavultak, vagy az esetleg megadott hivatkozások már nem működnek, vagy már más tartalomra mutatnak mint a megjelenés időpontjában.

Május van! Indul a nagyhajós versenyévad. A következő két hétvégén több évadnyitó verseny is lesz a Balatonon.

Nagyhajós belépő: II. Harmat Kupa

Az új lellei kikötőben március derekán elkezdődtek a vitorlás versenyek, akkor még csak a rádió-távirányítású hajók szálltak vízre, de most szombaton a nagyhajók premierje következik a II. Harmat Kupán. Hetek óta látni lehet a kikötőkben a lázas készülődést, daruznak, fúrnak, faragnak, festenek, vitorlákat teregetnek, majd sanda tekintettel megállapítják, hogy ez még idén jó lesz. Persze mindez csak az első versenyig lesz így, amikor a rivális, két hajóhosszal előbb ér fel a krajcbójához, akkor döntés születik a napokkal ezelőtt még jónak minősített felszerelés tartalékba helyezése felöl. Egyszóval az évadnyitány sok mindenre választ adhat. Csapat és hajó egyaránt megmérettetésre kerül a nyitány alkalmával.

Az első versenyen több újdonság is várja a versenyzőket, lesz gps-es nyomkövetés, adatrögzítés és kiértékelés, a megszokottnál több fotó készül idén és a mozgóképi rögzítés is debütál. Előnevezni nem csak a marina@blyc.hu címen lehet, hanem már a www.compassmagazin.hu fórum oldalán az adott verseny topikjában is. Megújult a BLYC étterme, kialakításra került a grillterasz. A már megszokott kényelmi és wellness szolgáltatások pedig továbbra is elérhetők a versenyzők számára.

A 2008-as szezon búcsúztatásakor 87 hajó volt a BL Apartments & Yachtclub vendége a II. Dér Kupán. Jó esély van rá, hogy a BLYC-LVE páros ott folytatja 2009-ben, ahol tavaly abbahagyta és a Harmat Kupa részvétel is meghaladja az eddigi szezonnyitó regatták nevezőszámát.

Versenykiírás

Előnevezés
 

Mini Kékszalag, RC tókerülés Előző

Mini Kékszalag, RC tókerülés

Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny - Orfű Következő

Tókerülő Modellvitorlás Túraverseny - Orfű