Siófok  11.6  •  6.1 kn       

Keszthely  9.9  •  7 kn       

Balatonfüred  11.3  •  6.1 kn       

Balatonboglár  11.6  •  6.9 kn       

Orfű  11  •  3 kn       

Velencei-tó  12.5  •  4.1 kn       

Tiszafüred  11.1  •  3.5 kn       

Mályi-tó  12.3  •  3.3 kn       

2024. április 27., szombat

F5-E/IOM Télikupa februári forduló

F5-E/IOM Télikupa februári forduló

Tizenegy versenyző tíz futamot teljesített jó szélviszonyok mellett.

Ha valaki azt hinné, hogy a modellvitorlázók téli álmot alszanak, akkor nagyon téved. A „téli szünetben” északon, Budapesten, délen Orfűn rendeznek havonta egy alkalommal modellvitorlás versenyt. Orfűn a Téli Kupa második fordulója zajlott a mai napon, de igazából a negyedik lett volna, csak decemberben, ill. januárban az időjárási körülmények nem engedték a vitorlázást.

Szoktam mondani, hogy igazi vitorlás idő volt. De! Kérdés, honnan is nézzük. Igaz, az igazi vitorlás idő megvolt, de az eső rontott egy kicsit a hangulaton.

Az első futam „A” tető széllel és esővel indult, sokan gondolkodtak, hogy a futam végén lecserélik a vitorlát „B” riggre, de aztán maradtak ennél a változatnál, mivel a szélerősség maradt és a verseny végére a tízedik futam végére teljesen le is állt. Az utolsó futam végére már nagyon lassan érkeztek be a hajók. Sajnos látszott, hogy ez volt az év első versenye, voltak versenyzők, akik itt „újították” fel hajóikat.

A versenyzők jó hangulatát tovább javították a „lányok” - versenyzők feleségei – sütijei, ezen a kicsit szomorkás napon.

Az eső délig velünk volt majd leállt, de az utolsó futamra újból megérkezett.

Tizenegy versenyző tíz futamot teljesített jó szélviszonyok mellett. Szerintem mindenki elégedett lenne, ha ebben az évben minden versenyen ilyen szélviszonyok lennének.

Azért, a versenyzőkön látszott a kimarad két futam, „kiéhezetten” jöttek, úgy kellett ez a verseny, mint egy falat kenyér.

Köszönjük a rendezést, és a verseny lehetőséget Csóka Lászlónak és stábjának.

A részletes verseny eredmény a modellvitorlazas.hu oldalon.

Megj.: A következő forduló időpontja 03.10-ről 03.03-ra változik. Aki legközelebb részt akar venni a rendezvényen, bármilyen formában, az időpontot ne felejtse átjavítani a naptárában.

BUÉK Regatta 2023. Előző

BUÉK Regatta 2023.

Badacsony Regatta 2024 Következő

Badacsony Regatta 2024